Home Focuspunten Bepaal de toekomst Kandidaten Programma
Blankenberge 2030
LENA BEERNAERT
Lena groeide als enig meisje en  jongste van 5 kinderen op in een gewoon katholiek arbeidersgezin. Ze is gehuwd met Peter Gadeyne en samen hebben ze drie zonen en een dochter  (Bram, Bert, Thomas en Silke) én drie schatten van kleinkinderen.


Samen hebben ze het 'huisje van Majutte' opgestart waar ze terecht zeer fier op zijn. Een groot deel van het Blankenbergs vissersverleden wordt op deze manier in stand gehouden. Het geeft volgens ons een grote meerwaarde aan het Blankenbergs toerisme. Voor hun culturele inzet  werden ze in 2016 nog beloond met de 21ste Cultuurprijs van de Stad Blankenberge. Met een 1ste plaats op Tripadvisor en het 'certificaat van uitmuntendheid' een uithangbord voor onze stad.


Maar vooraleer Lena samen met haar man Peter besloot om een carrièreswitch te maken was ze bijna 30 jaar aan de slag als personeelslid van de Stad Blankenberge. Eerst op de sportdienst, vervolgens in de bibliotheek en tenslotte op de financiële dienst. Lena kent het reilen en zeilen in het stadhuis en ten dienste staan voor onze inwoners en voor onze stad is haar dus niet vreemd. De stap naar de politiek is een logische keuze.


Lena Beernaert: "Het zijn mijn eerste stappen in de lokale politiek maar initiatief nemen, zich inzetten voor mens en maatschappij zit er al van jongs af aan in bij mij. Als jong meisje heb ik het geluk gehad om de VKAJ te leren kennen, de kajotsters, de jeugdbeweging van het toenmalige ACW. Voor de mensen die de beweging kennen of gekend hebben zal de methode ZIEN-OORDELEN-HANDELEN niet onbekend in de oren klinken. Gedurende 6 jaar kreeg ik het voorrecht om te werken voor de beweging, als vrijgestelde, in de verbonden Roeselare-Brugge en Oostende. Deze periode, deze kans heeft mij getekend voor het leven. Kajotster ben je niet voor eventjes, dat ben je je leven lang.In de VKAJ ben ik uitgegroeid tot wie ik geworden ben omdat er mensen geweest zijn die iets gezien hebben in mij, die geloofden in mij en het beste uit mezelf gehaald hebben.


En dit is wat ik ook wil proberen te betekenen voor de mensen rondom mij. Luisteren naar de mensen. Meer zien dan wat oppervlakkig zichtbaar is. Oordelen. Wat is er hier precies aan de hand? En handelen. Wat kan ik hier doen? Wat kan ik hier betekenen? Lezen tussen de regels, horen wat nog onuitgesproken is en samen stappen zetten.


Het is iets wat ik terugzie bij de mensen van CD&V Blankenberge. Hun onvermoeibare dagelijkse inzet heeft me uiteindelijk over de streep getrokken. Ik moet en wil mijn steentje bijdragen voor een betere samenleving, voor een aangenaam Blankenberge waar het goed is om te leven, te wonen, te werken, te vertoeven... Dit alles met respect voor iedereen, jong of oud, rijk of arm, ras of stand."

Daarom wil ik ook graag deel uitmaken van de ganse 'ploeg' en meewerken aan de toekomst van onze stad."Mail: bouwmeeaan@blankenberge2030.be?subject=Ik wil meebouwen aan Blankenberge2030 en geef hieronder mijn mening