Home Focuspunten Bepaal de toekomst Kandidaten Programma
Blankenberge 2030
KRISTEL JONCKHEERE














Een jonge alleenstaande moeder van 2 kinderen - waarvan haar oudste zoon blind, ASS (autisme spectrum stoornis) en een mentale beperking heeft - een fulltime job en diverse sociale engagementen , heeft toch nog tijd gevonden om zich ook politiek te engageren.


Kristel Jonckheere (45) werkt momenteel al enige jaren als verpleegaspirant in AZ Zeno  en ook in de thuis verpleging.  Na 15jaar in De Strandjutter te hebben gewerkt.  

Uit  haar werk ervaring in de omliggende gemeenten stel t ze  vast dat er nog enige verbeteringen  mogelijk  zijn. Zoals het invoeren van een  parkeerbeleid in samenspraak met de inwoners , zodat het mogelijk wordt  om gebruik te maken van een oprit of garage poort voor een korte duur.


Reeds 2 jaar werkt zij nu overdag , voorheen was dit hoofdzakelijk nachtdienst. Hierdoor kon ze de taak als mantelzorger voor haar zoon opnemen. Ook haar dochter van 10  met  GES (gedrag- en emotionele stoornissen) vraagt zeker ook haar aandacht. Daar beide kinderen  naar de Kade gaan, is zij sterk betrokken bij de structuren en de raden van de school, vooral in  'Spermalie volwassen werking' waar haar zoon verblijft en het Anker waar haar dochter verblijft.


Uiteindelijk is zij ook nog geëngageerd als catechist in de vormselwerking van de federatie Blankenberge, waar twaalfjarigen worden voorbereid op het Vormsel.

Wat tijd voor haar zelf blijft er nauwelijks over. Of toch … enkele  drukke maanden naar carnaval toe. Iets waar ze zich graag voor inzet  en gepaard gaat met wat vertier , zeker voor de jeugd wil ze een mooie toekomst binnen het carnavalgebeuren.   De Splentertjes  waar haar dochter en zij  fier zijn er  deel  van uit te maken.


Volle aandacht voor het lokaal en bovenlokaal zorgbeleid


Met de komst van het zorghotel  moet er ook werk gemaakt worden voor  een toegankelijke stad. Mensen met een beperking moeten jammer genoeg andere kuststeden aandoen omwille van een niet toegankelijk strand voor rolstoelpatienten. De noodzaak van een degelijk strandpanton  is dus een prioriteit  in onze stad.   

Vanuit haar gezinsproblematiek is zij sterk geïnteresseerd in het zorgbeleid. Zij ijvert voor een betere communicatie met ouders over de nieuwe Persoonsvolgende Financiering. Voor betere ondersteuning en voorziening van mantelzorgers. Een garantie naar extra dagen opvang wanneer en zolang ze dat nodig hebben. En dat kost niets ... Je zet alles in om zo lang mogelijk voor je kind te zorgen, want zo wil je het graag.


Maar als je dan toch, vaak noodgedwongen, de zorg moet delen dan krijg je daar geen garanties op. Zij beseft maar al te goed dat dit van het beleid moet komen en daar CD&V2030 het zorgbeleid hoog in het vaandel draagt, koos zij om zich te engageren in deze partij.

Een jonge vrouw, die niet terug deinst om haar ideeën aan de bevoegde Minister te verkondigen, die gehard is door het leven en voor iedereen recht wil doen.  

Mail: bouwmeeaan@blankenberge2030.be?subject=Ik wil meebouwen aan Blankenberge2030 en geef hieronder mijn mening