Home Focuspunten Bepaal de toekomst Kandidaten Programma
Blankenberge 2030
HIEN TRAN THI

Toen ze zes jaar was, vluchtte ze -voor de Vietnam oorlog- met haar ouders en zusje naar Vlaanderen. Ze kwamen terecht in Knokke, waar ze goed opgevangen werden.Dankbaar voor dit onthaal wil ze iets terugdoen voor de maatschappij.

Daarom zei ze volmondig 'ja' toen ze gevraagd werd om mee te stappen op de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Dienstbaar zijn is haar grote drijfveer in 't leven.


Hien werd geboren in 1971 in Laos. Het gezin ging op de vlucht voor de oorlog aldaar. Als UNO vluchtelingen werden ze opgevangen in Vlaanderen. Het gezin integreerde goed. "Ik kom uit een warm nest" benadrukt Hien, als we vragen naar haar kinder- en tienertijd. Ze ging naar school en naar de jeugdbeweging in Knokke, volgde een opleiding gezins- en bejaardenhelpster en werkt momenteel reeds 20 jaar als huishoudhulp. Ze heeft een dochter van 24 jaar.


Deze goedlachse jonge vrouw met zin voor humor houdt van het leven, houdt van haar job en het dienstbaar zijn bij de mensen. Haar vriendelijkheid, haar luisterend oor en haar geduld worden door haar cliënten sterk gewaardeerd.

Hien houdt ook van een goed boek, van muziek en van een potje koken, Thais of Vietnamees uiteraard!


Haar sprekende ogen verraden een optimistische kijk op het leven . Met deze vrouw kreeg CD&V2030 een energieke kandidaat op de lijst met een eerlijke inzet voor de zwakkere mens in onze samenleving.
Mail: bouwmeeaan@blankenberge2030.be?subject=Ik wil meebouwen aan Blankenberge2030 en geef hieronder mijn mening