Home Focuspunten Bepaal de toekomst Kandidaten Programma
Blankenberge 2030

Een duidelijke visie voor de Grote Markt


Op donderdag 25 februari 2016 organiseerde CD&V2030 in het Casino haar mobiliteitsplatform en stelde daarbij haar eigen mobiliteitsplan voor dat tot stand kwam op basis van 308 meningen, verzameld via een mobiliteitsenquête en wijkbezoeken.


CD&V2030 wil met een heraanleg de Grote Markt omtoveren tot belevingsplein. De straten langs de markt verdwijnen en maken plaats voor grote terrassen. Met een gelijkvloerse verbinding tussen de Van Mullemstraat en Haelenstraat wordt het Marktplein opgedeeld in twee delen. Een gedeelte dat  voorziet om te kortparkeren voor wie in de binnenstad een boodschap wil doen, het ander gedeelte blijft volledig verkeersvrij. In de winter kan er op het verkeersvrije gedeelte een gezellige wekelijkse markt georganiseerd worden, nu is de wekelijkse markt te veel versplinterd in de winter. De afbakening van de kortparkeerplaatsen gebeurt met verplaatsbare bloembakken om een  grote activiteit toe te laten.


Bijna 8 op 10 geeft te kennen dat er meer kortparkeren moet zijn in het centrum. Zowel bewoners van het centrum als bewoners van wijken, ver van het centrum , zijn van mening dat er te weinig parkeergelegenheid is in het centrum. We zien daarin een kans dat bewoners vlugger een boodschap zullen doen bij de lokale middenstand als er meer kortparkeren is. Dit kan een stimulans zijn voor de lokale middenstand en CD&V2030 wil daar volop op inzetten. Het kortparkeren wil CD&V2030 gevoelig uitbreiden via de heraanleg van de Grote Markt.


CD&V2030 kiest voor een bezoekersparking aan de rand omdat we ook een antwoord willen bieden op het gebrek aan parkeergelegenheid in het centrum. CD&V2030 wil die capaciteit verhogen met een ondergrondse parking onder de Grote Markt met boxen en parkeerplaatsen die bestemd zijn voor verkoop en kan dus op die manier gefinancierd worden. Wie mensen wil stimuleren om in het centrum te wonen moet parkeergelegenheid voorzien.

Mail: bouwmeeaan@blankenberge2030.be?subject=Ik wil meebouwen aan Blankenberge2030 en geef hieronder mijn mening