Home Focuspunten Bepaal de toekomst Kandidaten Programma
Blankenberge 2030
ANNE-MARIE HOORNAERT
Anne-Marie is bij de komende gemeenteraadsverkiezingen opnieuw kandidaat. Net als de vorige keer klaar om zich met volle gedrevenheid actief in te zetten voor onder andere een goed cultureel beleid.


Moeder  van 3  volwassen kinderen en oma van 2 schatten van  kleinkinderen en binnenkort van een 3de. Tot de integratie binnen Familiehulp, die enkele jaren terug plaatsvond, was Anne-Marie coördinator van de thuiszorgploeg bij een Blankenbergse dienstenchequebedrijf.


Nu werkt ze als administratieve bediende bij Familiehulp in de klantendienst. Door haar professionele ervaring weet al te goed wat bij de zorgbehoevende vergrijzende bevolking van Blankenberge leeft. Voor haar alvast motivatie genoeg om de dienstverlening hieromtrent op lokaal niveau belangrijk te achten. De sociale economie moet hierbij ook kansen krijgen, vindt ze. Kennis bijschaven doet ze ook nu nog altijd, in 2012 volgde ze een cursus Arbeidsrecht en in 2016 een cursus O.C.M.W.-wetgeving.


Als we haar horen vertellen komt duidelijk naar voor dat haar motivatie om aan politiek te doen vooral komt omdat ze hier zo graag woont en zich wil inzetten om Blankenberge te helpen uitbouwen tot een culturele, toeristische stad. Niet te verbazen als je weet dat Anne-Marie in haar vrije tijd actief is als bestuurslid van  een verschillende verenigingen, dat ze daarnaast ook bijvoorbeeld figureert voor de toneelgroep in het kader van het Belle Epoque-gebeuren. Verder werkt ze mee bij het organiseren van evenementen in  culturele verenigingen.


Samen met haar collega's een stad vormen geven met veel groen, waar het aangenaam wonen en leven is. Haar voorkeur, zegt Anne-Marie, gaat naar CD&V2030 omdat het een gezinspartij is die voor iedereen staat. Ongeacht wie je bent, als mens ben je uniek,  tel je mee en ben je belangrijk. Sociaal engagement is mij met de paplepel meegegeven. We  moeten  de verzuring van de maatschappij tegen gaan. Samenhorigheid creëren en het probleem van de burger aanpakken.


Mail: bouwmeeaan@blankenberge2030.be?subject=Ik wil meebouwen aan Blankenberge2030 en geef hieronder mijn mening