Home Focuspunten Bepaal de toekomst Kandidaten Programma
Blankenberge 2030
YVETTE AERS


Geboren (1951) en opgegroeid, school gelopen en gehuwd in Brugge Sint-Kruis, vonden Yvette Aers en manlief Dirk Vandousselaere, -toen het gezin uitbreidde met kinderen-  een geschikte en vooral betaalbare woning in Uitkerke langs de Brugse Steenweg. Samen hebben ze er drie kinderen groot gebracht en er de eerste kleinkinderen ontvangen. Twee Bruggelingen die Blankenbergenaars zijn geworden!

Spijtig genoeg is Dirk, twee jaar geleden overleden. Veel te vroeg, want samen hadden ze het anders gezien.


Yvette is echter niet de vrouw die bij de pakken blijft zitten. Onlangs is ze verhuisd naar een zonnig appartement in de Dumonstraat. De foto van Dirk heeft er een ereplaats. Hij kijkt goedkeurend toe op haar vele engagementen.


Yvette heeft via kantoorwerk, thuiswerk voor notariaat, verkoop- en poetswerk steeds weten te voorzien in de noden van haar gezin. Nu ze met pensioen is, kiest ze voor vrijwilligerswerk, naast de zorg om haar moeder en om de kleinkinderen.

Yvette is geëngageerd in 't Jolletje, de huiswerkbegeleiding van Vincentius, waar ze reeds twaalf jaar lang iedere dinsdagnamiddag kinderen helpt bij het maken van hun huiswerk.


Om de veertien dagen trekt ze naar het Boothuis waar ze mensen met een beperking begeleidt bij hun handenarbeid.


Ook is Yvette geëngageerd in KVG (vereniging voor gehandicapten) en zet ze zich maandelijks in voor de ontspanningsactiviteit van deze vereniging.


En tenslotte bij CD&V is zij verantwoordelijk voor de bedeling van de "wij-krant": zorgen dat over het hele grondgebied van Blankenbege ons periodiek krantje bedeeld wordt. Niet altijd een sinecure !!!!

"Graag even een dagje voor mezelf", zegt ze terloops, maar je ziet aan haar uitdrukking dat ze gelukkig is met die vele engagementen! Haar trouwe viervoeter Benco komt even zijn kop leggen op haar schoot!


Je mag Yvette steeds vragen, als het even kan, zegt ze ja…

Ze zegde ook ja tegen een politiek engagement vanuit haar bekommernis om het sociale leven in Blankenberge, vooral de ongekende armoede, de kinderarmoede… daar kan nog heel wat gebeuren en daar wil ze aan mee werken via de werkgroep van CD&V2030.


Yvette Aers, een actieve zestiger, met praktische ideeën, met aandacht voor haar omgeving en met een onberekende inzet.


Mail: bouwmeeaan@blankenberge2030.be?subject=Ik wil meebouwen aan Blankenberge2030 en geef hieronder mijn mening