Home Focuspunten Bepaal de toekomst Kandidaten Programma
Blankenberge 2030
RIKA BOGAERT


Rika is een prille zeventiger. Maar het ontbreekt haar zeker niet aan energie. Haar dagen zijn goed gevuld. Steeds op weg naar één of andere vereniging, naar één of andere vergadering met daarbij aandacht voor mensen, en vooral met een luisterend oor.


Dertig jaar geleden kozen Rika Bogaert en haar man, Herbert om een huis te bouwen op een stukje grond langs de Jordaanslaan te Uitkerke. Rika vond Uitkerke een sympathieke gemeenschap en wilde daar wel een stuk van haar leven uitbouwen.


Rika is een sociaal ingestelde vrouw. In al die voorbije jaren is ze in verschillende verenigingen van Uitkerke actief geweest en nog altijd actief. Vooral Okra ligt haar nauw aan het hart. Wekelijks op woensdagnamiddag staat ze klaar om iedereen te ontvangen voor een ontspannende namiddag kaartje leggen, rummikub of kubbspel. Zij doet het ledenbeheer en zorgt voor de centen van deze goed draaiende vereniging.


Haar grote passie was en is echter de vereniging voor gehoorgestoorden "OPDOSS" (Optimale Participatie voor Doven en Slechthorenden in de Samenleving).

Zelf slechthorend, is Rika één van de voorvechters voor een betere integratie van gehoorgestoorden in onze samenleving. Samen met haar man, Herbert die voorzitter is van de vereniging, kregen ze reeds  heel wat gerealiseerd zoals: betere ondertiteling op televisie, visuele signalisatie op tram, trein en bus. Ook bij onze openbare diensten is een onthaal via een duidelijke visuele signalisatie heel belangrijk. Rika vertelt met passie: " Heel veel mensen kampen met een gehoorprobleem maar durven er niet altijd voor uitkomen. Deze mensen komen dikwijls aan de kant te staan, vereenzamen. Daar willen wij iets aan doen door dit onder de aandacht te brengen en te ijveren voor een comfortabeler omgeving voor deze mensen."

Zelf ook Ménière- patiënte, is Rika ook doende in de "Vereniging voor Ménière- patiënten". Ook daar doet zij het ledenbeheer en zorgt ze voor de centen van de vereniging.


Zij is moeder en moeke van twee kleinkinderen die ook haar aandacht vragen. Niettegenstaande haar goedgevulde dagen, heeft ze toch ja gezegd op de vraag om kandidaat te zijn op de CD&V2030 lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen.


"Wellicht kan ik langs deze weg ook een bijdrage leveren aan het welzijn van onze senioren en van hen die hulp behoeven" zegt ze.

Rika Bogaert, voor de goede vrienden 'Kaatje' een sociaal ingestelde, fijne vrouw met heel veel inzet en die, als ze kiest voor iets, er echt voor gaat!

Mail: bouwmeeaan@blankenberge2030.be?subject=Ik wil meebouwen aan Blankenberge2030 en geef hieronder mijn mening