Home Focuspunten Bepaal de toekomst Kandidaten Programma
Blankenberge 2030
JAN DE SOETEBekommerd om de jeugd en om alles wat met ruimtelijke ordening te maken heeft, heeft onze ex-jongerenvoorzitter van CD&V Blankenberge en gemeenteraadslid, Jan De Soete, reeds heel wat sporen verdiend in de politiek.


Jan is een duizendpoot:

Pas 33 jaar en reeds heel wat ervaring in het beroepsleven: gestart als medisch laborant in Kortrijk, daarna gewerkt in een controle laboratorium voor voeding, milieu en farmacie. Uiteindelijk besloten om een andere weg in te slaan nl. dat van kwaliteitslaborant voor zand en grind, waarna hij zijn huidig werk vond:  “laborant voor kwaliteitscontrole op stortklare beton en aanmaak van recepten”. Zo was hij o.a. betrokken bij het A11 project!


In zijn vrije tijd is Jan biersommelier. Hij is voorzitter van de lokale bierproefclub waar ‘proeven’ van bier hoog in het vaandel wordt gedragen.

Jan heeft ook nog een gezin : vrouw Wendy en drie kleine kinderen die heel wat aandacht en energie vragen en waarvoor hij een familievader wil zijn.


Verder is Jan ook nog betrokken bij het carnaval gebeuren in Blankenberge.

Vanuit zijn engagement in de jeugdbeweging, als KSA-leider en later in de ondersteunende vzw, gaan Jan en Wendy nog jaarlijks mee op kamp als kookouders!

En zoals hoger vermeld heeft Jan ook nog zijn politieke engagementen als CD&V gemeenteraadslid en als afgevaardigde in de gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening.


Wie biedt er meer…


Door deze vele engagementen is de sportieve inzet van Jan helemaal op de achtergrond geraakt. Vroeger speelde hij op jonge leeftijd bij Daring Blankenberge en jarenlang heeft hij gezwommen bij de BZV.

Tot daar het leven van onze duizendpoot!


De motivatie om aan politiek te doen is bij Jan heel duidelijk: Zelfs vanuit de oppositie is hij er steevast van overtuigd dat hij een steentje kan bijdragen om onze wereld goed (of zelfs beter) door te geven aan de volgende generaties. Samen met de collega’s van CD&V wil hij het verschil maken. Vol van de ideeën en met heel veel temperament zou hij - toch zo graag - in de meerderheid het beleid helpen uittekenen voor Blankenberge en een hele legislatuur lang zich inzetten voor alle inwoners.

Duimen maar dat zijn droom waar wordt!!!

Mail: bouwmeeaan@blankenberge2030.be?subject=Ik wil meebouwen aan Blankenberge2030 en geef hieronder mijn mening