Home Focuspunten Bepaal de toekomst Kandidaten Programma
Blankenberge 2030
GUY MONBAILLIEU

Met Guy Monbaillieu prijkt er nog iemand uit de jeugdbewegingen op de CD&V2030-lijst.  Guy Monbaillieu is 36 jaar , werkt als verkoper binnenhuisdecoratie en is vader van twee kinderen.


Guy is sinds 1997 actief binnen de Sea-Scouts, dat kan tellen. Hij rondt daarmee de kaap van de 20 jaar. Daarnaast was hij bijna 10 jaar actief binnen de jeugdraad en was hij 4 jaar animator op de speelpleinwerking Vakantiezorg, het huidige Speelberge. Dat de jeugd zijn aandacht zal krijgen hoeft dan ook niet te verwonderen.


Belangrijk ook, want hoewel ze misschien niet stemgerechtigd zijn, is het ook belangrijk dat ook hun stem (vocaal dan) gehoord wordt binnen het beleid. Wat zijn hun noden? Waar kijken zij naar uit? Mensen die actief waren of zijn in de jeugdbewegingen zijn goed geplaatst om de signalen van die jonge kinderen mee te nemen in het uitwerken van het beleid.


Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen van 2012 was zijn interesse al geprikkeld maar door de vele engagementen was het toen niet haalbaar om de stap naar de politiek te zetten. Ondertussen zijn er  een aantal zaken afgebouwd en is hij zich volop aan het inwerken in de lokale politiek.


Naast de jeugd zijn er voor hem nog aandachtspunten. Zo moet er dringend nagedacht worden over een alternatief voor de uitstervende uitgangsbuurt, en hoe we de jeugd en jonge gezinnen in Blankenberge kunnen houden.


Maar het is en blijft een waterrat, activiteiten om en rond de haven zullen uiteraard ook zijn aandacht en interesse krijgen.  Het verdere verloop over de aanpak  voor de verzanding van de haven is daar  maar één element van.


CD&V2030 heeft daarover een visie ontwikkeld waarin er meer initiatief omtrent betaalbaar wonen wordt voorzien vanuit het beleid en hij wil daar graag aan meewerken.


Mail: bouwmeeaan@blankenberge2030.be?subject=Ik wil meebouwen aan Blankenberge2030 en geef hieronder mijn mening