Home Focuspunten Bepaal de toekomst Kandidaten Programma
Blankenberge 2030
ERIC WALLAERT
Eric Wallaert is geboren en getogen in Blankenberge, hier opgegroeid maar ooit met spijt in het hart moeten weggegaan voor beroepsdoeleinden maar keerde vlug terug. Als we vragen waarom dan is hij duidelijk: “Ik zie Blankenberge en zijn inwoners graag. “


Eric Wallaert: “Mensen vragen mij soms waarom ik aan politiek doe. Omdat mijn visie voortkomt uit de liefde voor mijn stad. Daaruit leid ik af dat hier veel dingen nog beter kunnen. Ik hoop daar via de politiek toe bij te dragen. Door mensen te overtuigen van de nood, het nut en het belang van die zaken. Ze zijn belangrijk voor iedereen, voor jong en oud.”


Het is immers als politieker dat je het verschil kan maken, weet Eric. Een stad vormgeven, veranderen en bijsturen gebeurt nu eenmaal via politiek. Een stadsbestuur moet voor een kader zorgen, voor de potgrond waar gedachten gezaaid kunnen worden. Een stad wordt gemaakt door mensen die hier zijn. Door mensen die gevoelsmatig weten wat in Blankenberge past en wat niet. Er is niks mooier dan elke dag het zeetje en het centrum van mijn eigen stad te zien.  Fier en  dankbaar dat hij er woont maar niet blind voor de echte noden van een groot deel van de bevolking.


- Het garanderen van een betaalbare en gezonde woning

- Een horecabeleid met oog voor het nachtleven

- Een einde aan de verkrotting in onze binnenstad.

- De sterke stijging van de armoedecijfers dat zich liet optekenen. Onze stad is één van hoogste kans armoede-index bij kinderen in Vlaanderen.


Het lokaal sociaal beleid, bevoegdheden die heel wat impact hebben op de inwoners, zoals de senioren. Langer leven zou automatisch moeten gepaard gaan met extra aandacht voor ouderen en hun noden. Ouderen hebben heel wat bijgedragen aan de maatschappij, en doen dit nog altijd. Ze verdienen een warme begeleiding op maat, met de beste zorgen. Ik zou graag zien dat we dit samen kunnen financieren in solidariteit tussen arm en rijk, jong en oud, gezond en ziek.


- Een goed lokaal beleid is leeftijdsvriendelijk, voor alle inwoners, zonder onderscheid. Betaalbare kinderopvang, dicht bij de bevolking staan, groot maatschappelijk draagvlak nastreven.


-  Ik zou ook een actiever beleid willen zien om wonen in Blankenberge betaalbaar te houden. Sociaal wonen voor jongeren mogelijk maken met starterswoningen voor jongeren zoals onze CD&V2030-ploeg wil voorzien.


-  Een andere belangrijke opdracht is het garanderen van uw veiligheid. Veilig wonen, veilig naar school en in het verkeer, minder inbraken, minder verbaal geweld, het aanpakken van de verruwing en van geweld op straat.


Eric Wallaert: “Er wordt vaak gesproken over de kloof tussen politiek en inwoners maar die zou niet zo groot moeten zijn. Zeker niet in de lokale politiek. Dat is geen ver-van-mijn-bed-show. Samen kunnen we het verschil maken en dat is waar ik wil voor gaan. Met een ploeg die opnieuw initiatieven durft te nemen en de kracht heeft om van Blankenberge terug een dynamische stad te maken en te investeren in mensen.


Ik geloof dat de realisaties die ik en mijn collega's zullen uitwerken geen eendagsvliegen zijn maar stuk voor stuk projecten die meer dan één generatie zullen meegaan, geen gebrek aan lange termijnvisie, en hopelijk geeft de toekomst me toch nog gelijk. Vooral vooruitkijken, en proberen niemand achter te laten en zo vooral streven naar de doelstelling 2030.”

Mail: bouwmeeaan@blankenberge2030.be?subject=Ik wil meebouwen aan Blankenberge2030 en geef hieronder mijn mening